1983
לצערי לא נמצאים ברשותי מסמכי ליגה 83-84, אפילו מטופסי פרדס-חנה נשמרו חלקם בלבד.
רמי שניידמן התגייס, גרי רזניק עבר למרכז והצטרף לקבוצת סביון, אך הצבנו 3 קבוצות.
בליגה לאומית מעניין לציין מספר משחקים. מפגש בין הפועל פרדס-חנה למכבי אשדוד בשדות ים הסתיים בתיקו 3:3. ראובן מוזס ניצח את ניסים דוק בשלוש מערכות, יצחק סרויה את יונה דוקלסקי, אמיר מוזס – את משה יוקליס ואירית בן שושן את סיגלית מוזס. זוגות בנים ניצחו יצחק וניסים, אך בזוגות מעורבים ראובן ואירית גברו על סיגלית וניסים. גם המפגש השני בין שתי הקבוצות הסתיים בתיקו – 3:3 – כאילו העתק של המפגש הראשון. רק יחס מערכות השתנה – נציגי אשדוד הדביקו את היתרון של מערכה לפרדס-חנה שנוצר במפגש הראשון. רק יחס הנקודות "הקטנות" לא השתנה – 19 לטובת אשדוד בכל אחד מהמפגשים.
בליגה הארצית באזור הצפון השתתפו הפועל פרדס-חנה ג, רעננה, הפועל גשר הזיו, הפועל אייל, הפועל זיכרון יעקב, נתניה. אירית בן שושן שיחקה בקבוצה זו בתור גבר מס.2 והפסידה רק משחק אחד לברט שטיין מרעננה וזה עזר לרעננה לסיים בתיקו 3:3. קבוצה שנייה שהצליחה להוציא תיקו מפרדס-חנה הייתה הפועל אייל ( נוגה אבני שיחקה בפרדס-חנה כשחקן הרביעי ).
באזור הדרום ניצחה מכבי עירוני אשדוד, בה שיחקו אמיר מוזס, מאיר סבג, שמעון מוזס ויוני צרויה. הוסכם על מפגש אחד לקביעת אלופת ליגה ארצית, קבוצה שתעבור לליגה לאומית בשנה הבאה.
רמי שניידמן היה בחופש מהצבא ובא לעזור, אך ללא אימונים לא הצליח להתגבר על אמיר מוזס, אשר גדל והפך מילד מבטיח לשחקן בשל וטוב. גם אני באתי לעזור. ניצחתי ביחידים וזוגות ( עם אירית ), אך התוצאה בסוף – תיקו 3:3, שוויון במערכות 7:7 והיתרון 176:155 לאשדוד בנקודות "הקטנות". כך לא נכתבה היסטורה של 3 קבוצות מאותו מועדון בליגה לאומית. אשדוד זכתה לנציגה השנייה.
בשנה זו ישראל הייתה אמורה לארח את תחרות של La Plume D"OR , אך רק צרפת ופורטוגל היו מוכנות להגיע ולפיכך התחרות באותה שנה בוטלה. כך כינוס הפועל הפך לאירוע הבינלאומי המשמעותי היחיד ב- 1983.
התקיימה תחרות קבוצתית. על מנת לא לקפח את זאן-קלוד הוא צורף – בהסכמת כולם – לנבחרת הפועל יחד עם אווה אונגליק, אירית בן שושן, חיה גרינשטיין, ראובן מוזס, רמי שניידמן, בועז קוק, יונה דוקלסקי ומשה יוקליס.
בנבחרת מכבי הופיעו: עליזה מוזס, ברוריה סרויה, קרול סילמן, ניסים דוק, וויקטור יוסים, יצחק סרויה ובני פרי.
במפגש מכבי – הפועל היה הרבה מתח ספורטיבי, אך האווירה היתה ידידותית מאד. אווה ניצחה את עליזה, אירית את ברוריה, זאן-קלוד את אמיר, רמי את וויקטור, יונה ומשה את ניסים עם בני וחיה עם זאן-קלוד את עליזה עם יצחק. לעומת זאת שחקני מכבי ניצחו: עליזה עם קרול את אווה וחיה, ניסים את ראובן, יצחק את בועז, יצחק עם וויקטור את רמי עם ראובן וקרול עם ניסים את אירית עם א.מאיר. התוצאה הסופית – 6:5 לטובת הפועל.
לא כך היה במפגשים עם דנמרק. האווירה נשארה ידידותית, אך התוצאה – חד – משמעית: גם מכבי וגם הפועל הפסידו 11:0. רק יצחק סרויה ואמיר מוזס הצליחו לנצח במערכה בזוגות גברים, זאן-קלוד יונה עשו זאת – ביחידים.
ביחידות ( 9 שחקניות ) ארבעת הדניות חילקו בינן את המקומות הראשונים. רק עליזה מוזס ניצחה במערכה ברבע גמר.
גם ביחידים גברים ( 20 שחקנים ) הדנים שלטו – השתתפו 6 וכולם התברגו בשמינייה הראשונה יחד עם זאן-קלוד ברנרד ו ניסים דוק. זאן-קלוד ניצח 2 דנים, אך בגמר הפסיד לחנריק מדסן, במקום השלישי – חנריק קריסטיאנסן. למקום ה-9 הגיע רמי שניידמן, ה-10 בועז קוק, אשר הפעם ניצח את ראובן מוזס.
גם בזוגות נשים הדניות לא השאירו סיכוי – חולם, רסמוסן ראשונות, יורגנסן, נילסן- שניות. קרול עם אירית זכו במקום השלישי לאחר ניצחון על חיה ואווה.
זוגות גברים לא הניבו הפתעות. המנצחים הם- יוחנסן-מדסן.
הנריק מדסן לא השתתף בזוגות מעורבים וכך אפשר ל הולם לונד לזכות בזהב יחד עם לנה הולם.
בסוף שנת 1983 התרחש " מהפך" באגודה. הנשיא שכהן מאז היווסדותה של האגודה יוסף גפו הוחלף ביהודה מאיר מלוד. אינני יודע על נסיבות העניין- אין לי תיעוד ו/או זיכרון כלשהוא.